Getreal

"Getreal.jouwweb.nl"

Macht van de media

Voor dat ik begin. De media is al lang niet meer zo betrouwbaar als dat ze vroeger waren. Dit komt door belangenverstrengelingen van de redacteurs en personeel.  Veel hebben belangen op politiek gebied en uiteraard op financieel gebied.

Daarom deze oproep alles wat je hoort of ziet op tv neem dat niet zomaar over maar toets eerst ff of het ook echt zo is.

Geloof niet wat ze je wijs willen maken. Internet is nu nog steeds een bron van nieuws en informatie.Nog wel want ook dat willen ze gaan controleren. Beginnende met de centrale opslag (wat nu al gebeurd). 

Wie herinnert zich nog de ‘Heldhaftige’ toespraak van President Bush op het vliegdek schip direct nadat het regime van Sadam Hoessein was verslagen. Hij kwam n.b. voor de gelegenheid aanvliegen in een gevechtvliegtuig. Ik heb en ik denk met mij de gehele Westerse Massa altijd gedacht dat het betreffende vliegdekschip vlak voor Irak lag. De werkelijkheid was dat het in de haven van San Diego lag. Bush kon dus zo aan boord lopen van de kade van San Diego.
Een verbluffend contrast ontstaat dan.

Dat een opinie in slechts twee seconden wordt gevormd.
Dat maar 2 procent van de wereld reist per vliegtuig. Dat wij met een Stenen tijdperk verstand het Hedendaagse nieuws verwerken. Ik begrijp nu waarom SBS en de Telegraaf zo succesvol zijn.

Dat de Aboriginals daar wat op hebben gevonden en als zij van A naar B lopen voordat zij op hun eind bestemming arriveren eerst even met zijn alle gaan zitten zodat hun geest (verstand?) even de tijd krijgt hun lichamen in te halen en te wennen aan de nieuwe omgeving. Dat laatste is m.i. een zeer goede tip voor het voorkomen van Massa Hysterie (Media- Hype) opgewekt door de commerciële media.

 

mision accomplished

 

In het Europese Parlement is woensdag 21 oktober 2009 een resolutie over de vrijheid van informatie in de EU-lidstaten verworpen. De indieners van de resolutie wilden de persvrijheid in Italië veilig stellen, maar werden in hun voornemen gedwarsboomd door de Europese Vollkspartij (EVP).

De resolutie kreeg de steun van de liberalen, de socialisten, de groenen en de communisten. De fractie van de EVP en haar bondgenoten stemden tegen. Andere, verwante resoluties over mediarechten in de Europese Unie haalden het evenmin.

http://buitenland.nieuws.nl/572643/resolutie_over_mediavrijheid_in_italie_verworpen

En dus heeft berlusconi een gevangenisstraf ontlopen. En kan hij het omrooep vrij gebruiken voor eigen gebruik(raad eens wie er daardoor weer gekozen word?)

Hier is een film over gemaakt met e naam videocracy

http://www.atmo.se/film-and-tv/videocracy/

 

 

Mission acomlished

 Ze weten precies wat ze doen die media. Denk aan bijvoorbeeld:

Massa vernietigingswapens in irak

terroristen aanslag 11 september

Informatie is macht zeggen ze niet voor niks.

De mensen worden hierdoor enorm beinvloed in hun dagelijks leven

Aantal HYPES van nederland (2008).

Waarheid achter een hype(meer vragen

Bij ons moet die discussie nog beginnen

(als de discussie al plaats gaat vinden)

Over de mexicaanse griep bijvoorbeeld en wilders en al die dingen meer.

 

 

En vergeet Vooral niet de campagne van obama (en de presidenten over het algemeen.

Of onderstaande dagelijkse dingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mission accomplished??!